tiistai 2. helmikuuta 2016

Sunnuntain viettoa ja alkuviikon töitä


31.01

Gibraltarin katunäkymiä

Sunnuntaina kiertelin Gibraltarilla. Sää oli jälleen ihana, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Fiilis oli lauantain jäljiltä oikein rentoutunut.

Cable car - station

Vihdoin pääsin aivan Gibraltar - vuoren huipulle. Köysiradalla pääsi kätevästi lyhyessä ajassa katsastamaan upeat maisemat. Huipulla oli maisemien lisäksi villiapinoita. Yhden apinan bongasin kädessään sipsipussi.

Maisemaa vuoren rinteiltä Afrikkaa kohti
Maisema vuoren huipulta poukamaan ja kotiani kohti



Mukavan turistipäivän päätti illallinen uusien tuttavieni luona. Herkkujen ja lautapelien jälkeen lähdin kotia kohti kahdeksalta. Gibraltarin ja Espanjan raja oli kuitenkin hetkellisesti suljettu nousevan lentokoneen takia. Ensimmäinen kerta kun näen lähietäisyydeltä lentokoneen nousemassa ilmaan! Kotona olin sitten vasta yhdeksältä.

01.02


Pääsin töihin työkaverin kyydissä. Töissä tein tavalliset rutiinini: ruoat ja siivoukset tamariineille, marmosetille, lemureille, lepakoille ja iguaanoille. 

Näitten lisäksi kunnostin tulevaa lepakkojen pitopaikkaa poistamalla päällimmäisen maakerroksen. Myöhemmin lisäämme sinne hiekkaa pohjaksi lepakoille. Syy miksi tehdään uutta tilaa lepakoille, on se että nykyinen parvi jaetaan naaraisiin ja koiraisiin. Poikasia ei haluta enempää senkään takia että edelliset poikaset ovat jo sukukypsyys iässä, ja sukusiitoksen riski on olemassa.


Lepakoitten pitopaikka

Sitten pesin ikkunoita. Sekin kuuluu olennaisesti eläintarhassa työskentelyyn :)

Kotiin päästyäni pulahdin uimaan. Vielä iltapäivälläkin aurinko lämmitti tosissaan. Loppuilta kului kokatessa ja skypetellessä.

02.01


Rutiinit ovat jääneet jo päähän, ja tänään sain vastuun huolehtia oman sektorini eläimistä itsenäisesti. Possut, lepakot, lemurit, tamariint, marmosetti, riikinkukot ja iguaanat olivat minulla hoidettavana. Näitten ruokinnan ja siivouksen lisäksi hoidin sinikelta-aran ja afrikkalaiset harmaapapukaijat. Yritin hieman virikkeellistää papukaijoja virittämällä omenia puiden oksiin. Puolen tunnin päästä ne olivat kaikki jo maassa, mutta ehkä niistä oli hetki huvia :D

Tällä kertaa menin yksin ja itsenäisesti poimimaan puistosta kasveja eläimille syötäväksi. Oi mikä vastuu! Onneksi olin ottanut kuvat rehukasveista, niin saatoin varmistaa etten poimi vääriä.

Iguaani syö poimimiani kasveja

Iltapäivällä pesin taas ikkunoita. Saukkojen ikkunoita oli hauska pestä kun saukot pyörivät jaloissani. Ne pitävät hauskaa röhkivää ääntä kun kummastelevat reviirille tunkeutujaa.

Kotiin lähdin neljän aikaan. Juuri ja juuri ehdin puoli viiden bussiin rajalta tänne mun kämpille päin. Kotona kävin nostamassa käteistä ( bussissa ei ole kiva maksaa viiden sentin kolikoilla ) ja sitten ruokatarvikeostoksilla. Kokkasin taas tortilloja, ne ovat niin helppoja ja hyviä. Ja melkein espanjalaisiakin :D 


Huomenna on vapaapäivä, ja aion mennä katsastamaan paikalliset markkinat! Saas nähdä mitä sieltä tarttuu mukaan.





2 kommenttia:

  1. Hienot oli kengät! Taidat jo olla hyvin sisällä rutiineissa. Vaikka vasta pari viikkoa siellä takana. Minusta alkaa tuntua että voisit pieneläinten hoidon näytön antamista siellä harkita vai mitä mieltä itse olet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä joo olen itse samaa mieltä, kyllähän se olisi kiva tehdä vähän eksoottisempien pieneläinten kanssa :) ja sitä sanoi työpaikkaohjaaja että nopeasti olen oppinut tämän puolen rutiinit. Ensi viikolla pääsen sitten harjoittelemaan isompien apinoitten hoitoa :)

      Poista