tiistai 9. helmikuuta 2016

Delfiinisafari


06.02

Lauantaina oli vapaapäivä, ja vapaapäivä tarkoittaa pieniä seikkailuja :)

Lähdin delfiinisafarille! Aamulla menin aikaisin bussilla Gibraltarille jotta varmasti ehtisin kun en heidän aikatauluistaan tiennyt. No 14.00 lähti safari, ja minulla oli sitten 4 tuntia aikaa odotella. Kävelin sitten ympäriinsä muutaman tunnin. Päädyin Gibraltarin itäpuolelle, jossa en ollut aikaisemmin käynyt. Siellähän on enimmäkseen vain rantaa, eikä juuri asutusta. Erään viehättävän pikku kyläkeskittymän löysin. 


Aamulla vielä pilvinen Gibraltar


Tullessani kävelyltä minulla oli vielä tunti aikaa. Koska nälkä kurni suolta, päätin hemmotella itseäni ja menin ravintolaan. O'Malleys - niminen irlantilaisravintola oli mukavalla paikalla ja sen terassille paistoi vielä aurinkokin. Kasvispurilaiseni oli huippuhyvää, lämpötila lähenteli hellettä ja mieli oli täydellisen tyytyväinen :)

Nam!

Vihdoin pääsin siis delfiinejä katsastamaan. Yhtiön nimi oli Dolphin Adventures, ja se vei meidät pienellä keltaisella paatilla keskelle Gibraltari Bayta. Etukäteen opas varoitteli että on 99% prosentin mahdollisuus nähdä delfiinejä, että aina niitä ei näy. Uusinnan olisi siinä tapauksessa kuitenkin saanut ilmaiseksi. 

No tietysti onni suosi, ja näimme jopa kahta eri lajia: raitadefiineitä ja common delfiineitä. Oli aivan tajuttoman hienoa nähdä näitä upeita eläimiä lähietäisyydeltä!

Ja mikä parasta, safari ei häiritse tai vahingoita eläimiä millään tavalla, päinvastoin osa tuotoista menee delfiinien suojeluun :)







Iltapäivästä kävelin ympäri gibraltaria, löysin kivan puiston ja fiilistelin siellä laskevaa aurinkoa.

Trooppista tunnelmaa kävelykadulla
Kiva puisto jonka löysin
Ocean Village- kaupunginosaa

Aivan ihana päivä!

1 kommentti: