lauantai 6. helmikuuta 2016

Keskiviikon vapaapäivä ja työntäyteinen loppuviikko


03.02

Aurinkoinen keskiviikko
Keskiviikkona oli vapaapäivä. Kävin erään työkaverin kanssa shoppailemassa La Linean markkinoilla. Niin paljon kaikkea halpaa! Suomalainen menee niistä hinnoista aivan tolaltaan. Ostin kolme paria kenkiä, 27 euroa yhteensä, ja neuleen, 3 euroa. Huhhuh!

Kuuden euron ballerinat

Illalla käytiin vielä syömässä oikein kivassa ravintolassa. Kasvislasagneni oli taivaallista!

04.02

Työpäivä! Aamulla tein normaalit rutiinini. Päivällä Hanna näytti miten siivota pienten papukaijojen häkit. Siinä vasta iso homma!


Kauluskaija tuli morjenstaa siivotessa

Eläintarhan lintuja


Steve näytti minulle miten siivota saukkojen allas. Se pitää tyhjätä kääntämällä tulppa auki, harjata pohja ja seinät ja lakaista roskat pois, pestä, ja sitten sulkea tulppa ja täyttää. Ei iso homma!

Iltapäivästä vielä täytettiin iguaanien allas puuhakkeella, jotta se näyttäisi kivemmalle. Minulle meinasi käydä pieni moka kun olin täyttämässä allasta sahanpurulla, "woodshavings", en puuhakkeella "woodships". Onneksi Steve osui paikalle ennen kuin aloitin homman niin saatiin allas kuntoon :D 

Lopuksi ruokittiin marmosetti ja tamariinit arabikumilla "arabic gum" ja jauhomadoilla. Jauhomadoista ne saavat tarvitsemaansa proteiinia, ja arabikumista oikeanlaisia sokereita. Näitä ne luonnossakin söisivät. 

Arabikumi on eräänlaista mahlaa, jota akasiapuut tuottavat. Luonnossa marmosetit nakertavat puihin reikiä ja juovat mahlan. Tamariinit eivät hammasrakenteensa vuoksi voi nakertaa reikiä puihin, mutta seuraavat marmosetteja, ja juovat niiden tekemistä rei'istä. Marmoseteille arabikumin tai vastaavan tarjoaminen on välttämätöntä, mutta tamariineillekin se on hyvä lisä ravintoon. 

Kaikista yleisin keino, jota mekin käytämme, on tehdä puihin reikiä, joihin sitten ruiskulla suihkuttaa arabikumia, Näin eläimet voivat toimia kuin luonnossa, ja litkiä mahlan puun onkaloista.

Töitten jälkeen kävelin kotiin, sillä myöhästyin bussista lentokoneen takia. Joka aamu kävelen sen lentokentän poikki, ja siinä tuskin ikinä on liikennettä, mutta nytpä oli!


Kotimatkan maisemia


05.02

Aamulla tein taas päivittäiset siivous- ruokinta rutiinini. Tähän lisäksi se että ruokkiessani possuja rasvasin yhden niistä oliiviöljyllä, sillä sillä on paha ihottuma.

Tämän jälkeen siivosin pitkähäntämakakien alueen Jonathanin kanssa. Tämän ajaksi makakit piti siirtää toiseen aitaukseen, sillä ne voivat olla vaarallisia. Työntekijät ovat ruokapalkintojen avulla opettaneet eläimet liikkumaan sujuvasti aitauksesta toiseen. 

Iltapäivällä nypin rikkaruohoja ja pesin ikkunoita. Siistimpää katseltavaa yleisölle :)

Viimeiseksi pääsin Steven mukaan isojen apinoiden ruokintakierrokselle. Siinä on omat niksinsä, sillä hierarkia on otettava huomioon. Magotteja on kolme, joista yksi täytyy eristää sen turvallisuuden vuoksi, sillä se on nokkimisjärjestyksessä viimeinen, ja muut eivät antaisi sen syödä rauhassa. Pitkähäntämakakeissakin pitää miettiä kuka on pomo ja miten alimmainenkin saisi jotain hyvää. Apinat nimittäin syövät arvojärjestyksen mukaan, ja pomot poimivat parhaat päältä. Ruoka kaadetaan niitten aitauksen eteen, ja apinat poimivat ruoan verkkoaitauksen läpi.  Pitää olla ovela jos haluaa sujauttaa herkkuja alimmaiselle apinalle. Jos johtaja näkee alempiarvoisen saavan herkkuja, se kurittaa herkunsaajaa.


Info-taulu makakeista

Steve on oikea apinaekspertti. On hirveän mielenkiintoista kuunnella hänen juttujaan kädellisistä, hänellä kun on monen kymmenen vuoden kokemus. 

Kotiin lähdin viideltä. Kotona söin tortilloja vuokraemännän kanssa ja treenasin taas espanjaa. Olen nyt puhunut niin paljon englantia että espanja taantuu taas :O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti