maanantai 15. helmikuuta 2016

Fuengirola & San Roque


Vapaa viikonloppu! Tämähän tietysti tarkoittaa Andalusiassa kiertelyä :)


13.02

Lauantaina lähdin kaverini kanssa Fuengirolaan. Työkaverit olivat kovasti kehuneet sen eläintarhaa, ja pitihän se sitten käydä itsekin tarkastamassa. Mukana minulla oli korkeasaaressa työskentelevä ystäväni, joten oli kiva kuulla hänenkin ammattimaisensa mielipiteensä eläintarhasta.

Matka bussilla kesti lähes kaksi tuntia. Bussi kiersi muita Costa del Solin kaupunkeja. Joku päivä pitäisi käydä kiertelemässä vähän Marbellassa, näytti oikein siistille paikalle.

Saavuttuamme Fuengirolaan kävimme rantabulevardilla syömässä, ja suuntasimme sitten eläintarhalle. 

Fuengirolassa oli ihana tunnelma

Eläintarha oli pienehkö, mutta erittäin tyylikäs ja siisti. Ei näkynyt rikkaruohon rikkaruohoa! Betonityöt olivat upeasta viimeisteltyjä, se näytti aidolta kiveltä tai puulta yksityiskohtineen. Tyyli eläintarhassa oli kohdallaan, teemaa oli mietitty ja tilat toteutettu sen mukaan.


Komodonvaraanin tarha oli mielettömän tyylikäs! Ja myös tilava

Huonoja puolia olivat jotkut eläinten tarhat, jotka olivat liian pieniä tai sitten niissä ei ollut piiloutumismahdollisuutta. On kiva että eläimet näkyvät yleisölle, mutta mielestäni eläintarhoissa pitäisi mennä eläinten ehdoilla, ja niille pitäisi tarjota piiloutumismahdollisuus. Eläintarhassa oli ehkä kokoonsa nähden liikaa lajeja, mieluummin sitten tekee muutaman hyvin, kuin monta keskinkertaisesti.


Dikdik kaipaisi aluskasvillisuutta jossa piileksiä
Possuilla oli lokoisat oltava, aivan upeaa
Lepäävä eläin on yleensä tyytyväinen eläin

Eläintarhan jälkeen menimme syömään. Maistoin perinteistä andalusialaista gazpachoa, joka siis on kylmää kasviskeittoa. Herkullista!


Kotimatkan maisemia

Bussilla pääsin takaisin kotiin, ja aikaisin nukkumaan.


14.02

Sunnuntaina lähdin katsomaan San Roqueta. Se ei ole ollenkaan kaukana täältä, bussilla kestää kymmenisen minuuttia.


Ihana aito espanjalainen kylä


San Roque paljastui oikein viehättäväksi kyläksi, ja yllättävän isoksi. Meinasin eksyä sen kapeille kujille :D


Kylässä oli paikallinen laskiainen, eli karnevaalit

Sää oli sunnuntaina vähän niin ja näin, aina välillä satoi ja myrskysi oikein kunnolla. Lämpötilakin oli hädintuskin päälle kymmenen. 


Rankkasade lähiaukiollani

Illan käytin opiskeluun. Aloin tekemään esitelmää kynsiapinoista, jonka laitan sitten tänne blogiin. Ihan omaksi iloksi ja käytännön oppimisen tueksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti