sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Uusia tuulia töissä


16.02

Puhuttiin ohjaajani kanssa jos tällä viikolla vaihtaisin isoihin apinoihin, eli long-tailed macaques ja barbary macaques olisvat  hoidossani. Simon, jonka vastuulla nämä eläimet yleensä ovat, otti minut siis loppuviikoksi koulutukseensa. 

Aamulla ensimmäisenä on ruokinta, eli apinoille ripotellaan sieminiä tarhoihin. Steve tykkää mieluummin laittaa siemenet kasoihin, Simon taas ripottelee ne tarhan lattialle, Hyvä puoli ripottelemisessa on se että apinat saavat etsiä itse ruokaansa, ja niillä on siis jotain tekemistä. Huono puoli on se että siemeniä menee hukkaan aikamoinen määrä. 

Sitten menemme keräämään lounasta apinoille, eli puistosta kasveja. Ilmaista, terveellistä ja apinat rakastavat syödä niitä! Esimerkiksi voikukka ja villiapila ovat hyviä.

Sitten tehdään monkey chop, eli palastellaan juureksia ja hedelmiä. Esimerkiksi porkkana, bataatti, omena ja päärynä ovat hyviä.


Apinoitten kanssa pitää aina käyttää kumihanskoja, koska apinat saattavat tartuttaa mm. hepatiittia

Sitten siivotaan. Apinat siirretään toiseen tarhaan. Joskus tässä on ongelmia, mutta yleensä ne menevät ruoan perässä :D Ensin lakaistaan sisätilat, sitten poimitaan ulkoa ruoantähteet. Suihkutetaan kaikki huolella ja pestään ikkunat. Lopuksi ripotellaan monkey chop ympäriinsä. Tämä tehdään viisi kertaa, koska tarhoja on viisi.

Simonille kuuluu myös papukaijat, joten pari viimeistä tuntia kuluu lintujen tarhoja siivotessa. Viimeiseksi apinoille heitetään siemeniä.

Tässä on aika paljon oppimista, etenkin apinoitten kehokieli on vielä opeteltava. 

Iltapäivällä kävin Gibraltarilla salilla. Eipä ollut kummoine sali, mutta pitäähän sitä yrittää pitää kunnostaan huolta :D

17.02

Töihin taas kahdeksaan. Olen aika paljon tehnyt kahdeksasta viiteen, mutta Steve lupasi että voin sitten joku päivä lähteä puoliltapäivin.

Olin taas Simonin kanssa hoitamassa isot apinat ja papukaijat, Oli vaikeuksia siirtää apinoita tarhasta toiseen, koska ne vierastavat vielä minua. Niimpä yksi tarha jäi siivoamatta.


Barbary macaques tyytyväisenä juuri siivotussa tarhassa


Iltapäivällä tein iltaruokinnat tamariineille, marmosetille ja lepakoille.

Töitten jälkeen kävin amerikkalaisten tuttavieni kanssa kaakaolla. On ollut niin viileitä päiviä, noin 15 ja tuulee.

18.02


Kana pyörii eläintarhan lähistöllä kymmenen tipunsa kanssa

Kolmas päivä isojen apinoitten kanssa. Taas samat rutiinit. Nyt osasin jo vähän tehdä itsenäisesti, esimerkiksi osasin poimia oikeita kasveja lounaaksi.
 Iltapäivästä hoidin kaikki papukaijat yksin.


Siniotsa-amatsoni siivotussa tarhassa, virikehedelmien kimpussa


19.02

Perjantaina palasin takaisin samaan vanhaan, eli hoidin tamariinit, marmosetin, lepakot, lemurit, possut ja saukot. Sää oli kauhea, satoi vettä kaatamalla. Ei siis ollut hirveästi tarhan siivoamisia, sisätilat tietysti. Loppuajat pesin sisäikkunoita.


Lepakoitten lounas

Tänään sain tehdä monkey chopin viikonlopuksi itse valmiiksi.

Tekemäni monkey chop, mm. bataattia, porkkanaa, perunaa, omenaa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti