tiistai 16. helmikuuta 2016

Mukava maanantai


15.02

Maanantaina menin töihin kahdeksaan taas työkaverin kyydillä. Aamu oli yllättävän vilpoinen, 11 astetta. Hyhhyh, onneksi kohta kevään pitäisi saapua :)

Töissä hoidin itsenäisesti osastoni. Siis tein tamariineille ja marmoseteille aamupuuron, jaoin kaikille ruuan ja siivosin aamusta. Sitten puhdstin saukkojen ja lemureitten ulkotarhat, jossa meni jonkun aikaa. Sen jälkeen pesin ikkunoita ja tein huomisen ruokia. Sitten olikin iltapäiväruokinnan aika.


Mohombi-kissamaki ihmettelee ulkotarhan siivousta

Juuri pestyt ikkunat tamariinien sisätarhassa

Iltapäiväruokinnassa normaalin hedelmä- ja arabikumi-annoksensa lisäksi marmosetti ja tamariinit saivat D-vitamiinilla täytetyn sirkan. D-vitamiini-annos on 1mg per apina ja per sirkka koska sirkkoja annetaan yksi apinaa kohden. Sirkat täytetään D-vitamiinilla ruiskuttamalla niiden sisään neulalla. Tämä on aikas epämiellyttävää, koska sirkka on tällöin elossa. Sitten sirkat jaetaan eläimille, yksi jokaiselle. Tein tämän itsenäisesti, ja se onnistui mielestäni aikas hyvin, vaikka vähän arkailin sirkkojen kanssa koska ne ovat pomppivaisia ja voivat purra :D Voitin kuitenkin estoni ja sain homman hyvin hoidettua.

Vaikka D-vitamiinin ruiskuttaminen elävään hyönteiseen on epämiellyttävää, on tämä hyvä tapa varmistaa että tamariinit ja marmosetit saavat tarpeeksi D-vitamiinia. Sirkan ne syövät varmasti ja epärömättä, jolloin niiden vitamiinivarastot on täytetty. Täällä teemme tämän joka maanantai, eli kerran viikossa.

Tapasin maanantaina myös Jessican, eli AWCP:n headkeeperin. Hän on vielä sairaslomalla mutta palaa pian töihin.

Töitten jälkeen kävin lenkillä, mikä oli aivan ihanaa. Sää oli juuri lenkkeilyyn sopiva, noin 15 astetta tuulenvireellä. Täytyy lenkkeillä useamminkin! Lenkin jälkeen jäin katselemaan auringonlaskua rannalle. Vihdoin tuli kotoisa tunnelma.

Illalla keitin kookoskermariisipuuroa. Nam!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti