sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kiireinen työviikko


07.02

Sunnuntaina oli työpäivä, koska olin ollut keskiviikon vapaalla.
Olin tyhmyyksissäni katsonut bussiaikataulut väärin ja myöhästyin sen takia vartin töistä. Inhoan myöhästymistä yli kaiken! Onneksi täällä ollaan rentoja työaikojen suhteen eikä vartti vielä haittaa mitään. 

Olimme kahdestaan Simonin kanssa töissä, ja jaoimme työt niin että minä hoidin tavallisen alueeni ja marsut ja kanit ja Simon oman osastonsa. Ei ollut mitenkään kovin kiireinen päivä. Tavallisten rutiinien lisäksi kitkin rikkaruohoja ja pesin ikkunoita. 

Marsut tyytyväisinä kopissaan

Töitten jälkeen kävelin kotiin Morrison's- kaupan kautta, josta osti kookoskermaa, sitä kun ei espanjan puolella myydä. Olin vasta puoli kahdeksan kotona. Loppuilta meni kokkaillessa thaisoppaa. Siitä tuli herkullista!

Kotimatkan maisemia


08.02

Aloitn työt kahdeksalta. Normaaleiden siivous- ja ruokintarutiinieni lisäksi siivosin kissamakien ulkotarhan ja siellä olevat altaat, sekä saukkojen altaat. Ajattelin ottaa tämän päivittäisiin rutiineihin, koska se vie reilun tunnin, ja tekee jo siistimmän vaikutelman. Kissamakitarhassa on kävelysilta, jota ihmiset voivat kävellä, ja sen ainakin aion puhdistaa ja lakaista joka päivä. 

Kissamakien ulkotarha

Iltapäivästä siivosin minipossujen tarhan, mikä oli rasittavaa, koska possut näykkivät jalkoja. ja se häiritsee työntekoa. Ne kannattaisi siivota rukinnan aikana, jolloin ne ovat kiinnostuneempia ruuasta kuin siivoojasta.

Töistä lähdin viideltä ja kotona olin kuudelta. Loppuilta sujui puoliapinoista, eli makeista ja niitten sukulaisista, lukien. Kissamakit ovat kyllä ehdottomia lempparieläimiä tuolta, kiehtovia otuksia! 


09.02

Taas kahdeksan aamu! Aamulla ruokintakierrostani tehdessä possujen kohdalla piti yksi possuista rasvata oliiviöljyllä, koska sillä on erittäin paha ihottuma. Muuten possujen, lepakoitten, marmosettien, tamariinien, kissamakien, riikinkukkojen ja saukkojen ruokinta ja siivousrutiinit sujuivat tavalliseen tapaan. On kiva olla vastuussa näistä yksin, niin voi rytmittää päivänsä ruokintojen mukaan. Pitää vain tarkkailla kelloa että saukot ja kissamakit saavat oikeaan aikaan ruokansa, ne kun ruokitaan 4 kertaa päivässä. Itse ruokin ne siis ensin puoli yhdeksän, sitten yhdeltätoista, kahdelta ja viimeiseksi neljältä. Tämä on hyvä rytmi, sillä eläimille kerkee tulemaan nälkä, muttei pahasti.

Saukot ihmettelemässä

Iltapäivästä virikkeellistin eläimiä piilottelemalla pähkinöitä tarhoihin. Saukot näyttivät olevan ainoita joita touhu innosti :D


10.02

Keskiviikkona menin taas kahdeksaan. Aamulla normiruokinnat ja siivoukset. 


Kissamaki nauttii aamupalastaan


Uusi juttu on että possu jolla on ihottumaa aloitti lääkityksen. Eli joka aamu sen ruokaan murskataan 2 pilleriä ja iltäpäivällä yksi. Ne ovat jonkinsortin antibiootteja, jotka auttavat sen tulehtuneeseen ihoon. 
Siivosin altaita, pesin ikkunoita ja nypin rikkaruohoja. Pikkuapinoitten tarhat ovat nykyään oikein siistin näkösiä, sillä sieltä ei löydy rikkaruohon rikkaruohoa.

Töitten jälkeen kävin shoppailemassa meikkejä, ja sitten oli tarkoitus mennä työkaverin kanssa tapas-iltaan yhteen ravintolaan. Se olisikin pitänyt varata etukäteen, mitä emme tajunneet :D Ostimme sitten pitsat ja menimme hänen kämpälleen viettelemään iltaa. 


11.02

Sateinen päivä! Menin töihin yhdeksään. Meitä oli vain kolme töissä, ja sain taas itsenäisesti vastata omasta alueestani. 

Lempparini kissamakit

Sateen vuoksi sinikelta-aran tarha oli helppo siivota, kun sade oli huuhtonut jätökset kallioilta eikä niitä tarvinnut suihkuttaa. Muita tarhoja oli sitten vaikeampi siivota, sillä maan märkyyden vuoksi jätökset ja ruuantähteet oli vaikeampi lakaista.

Sitten iltapäivästä pilkoin seuraavan päivän ruokia valmiiksi.
Oli sateesta huolimatta mukava päivä töissä. Pääsimme työkaverin kanssa lähtemään samaan aikaan ja rajalle asti menimme yhtä matkaa. Kuudelta olin sitten kotona, ja loppuillan yritin saada nettiä toimimaan, mutta ei. Hermohan siinä meni :D Parempi sitten lukea kirjaa ja mennä nukkumaan..


12.02

Olisin taas päässyt aamulla työkaverin kyydillä töihin, mutta puolivälissä huomaan passin unohtuneen kotiin. Eihän Gibraltarille pääse ilman passia! Ei siis muuta kuin ulos autosta, bussilla takaisin kotiin, passi mukaan, bussilla rajalle ja rajalta bussi töihin. 

Olin sitten varttia yli yhdeksän töissä. Muut olivat jo tekemässä aamuista ruokinta-siivouskierrostani, joten siirryin suoraan sinikelta-aran tarhaa siivoamaan. Tämän tehtyäni siivosin altaat ja kissamakien ulkotarhan, sitten pesin ikkunoita. 

Simon löysi kilpikonnan harhailemasta käärmetarhan läheltä. Laskimme sitten omat konnamme varmistaaksemme ettei se ollut meidän. Ei ollut ei, joku oli sen ilmeisesti hylännyt tarhaan. Kilppari oli huonossa kunnossa, ja Simon vei sen eläinlääkäriin. Luultavasti se joudutaan kuitenkin lopettamaan.

Iltapäivän rutiinit sujuivat normaalisti, mutta ruokin "omien" eläinteni lisäksi leopardigekon ja parta-agaman.

Letkeä parta-agama

Kotiin päästyäni kokkasin ja menin melkein suoraan nukkumaan, kun nettikään ei toiminut. Olin myös aika väsynyt kuuden työpäivän putkesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti