keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Töitä lintujen parissa


25.04

Pöllöjä ruokkimassa

Maanantai alkoi lintupuolelta. Ruokin pikkulintuja, lepakoita ja pöllöjä, ja siivosin. Oli tullut pieni hiirenpoikanen, jota piti ruokkia 4 tunnin välein maidolla.

Hiiri


Päästiin katsomaan minipossun ja vuohen kastrointia. mikä tietysti oli hienoa ja mielenkiintoista. Operaatiot oli nopeasti ohi, eikä toimenpide ollut monimutkainen.

Operaatiossa avustamassa

Vuohen kastrointi

26.04

Hoidin jälleen lintuja aamupäivällä. Perusruokkimisia ja siivoamisia. Pääsin avustamaan haukan hoidossa, se lääkittiin ja sen siipi paketoitiin.


Blogin kirjoittaja ja haukka

Iltapäivällä autoin oravien kanssa. Yksi entisistä oli kuollut :( Joskus niin käy, vaikka orava olisi ohittanut jo kriittisimmän poikasvaiheen ja kasvaisi tasaiseen tahtiin.

Sää oli harvinaisen kylmä ja sateinen,mutta silti keliä uhaten lenkille töitten jälkeen. Urheilu piristää aina!

Sataa sataa ropisee

27.04


Harakka

Oli tullut uusia asiakkaita! Lintupuolelle oli saapunut harakanpoikanen ja kaksi varista. Niiden lisäksi hoidin kyyhkyset, pöllöt ja ankat. Kaksi ankanpoikasta oli puristautunut kuoliaaksi yön aikana. Myös pieni hiirenpoikanen oli kuollut.

Tässä työssä kuolema on kyllä koko ajan läsnä, eikä selviytymisprosentti ole suuri. Se pitää vaan kestää, jos haluaa villiläinten kanssa työskennellä.


Työ ei aina ole vain söpöjä eläinlapsia

28.04

Tänään sain viedä kyyhkysiä isompaan tarhaan! Ne vaikuttivat oikein tyytyväisiltä päästyään pienestä häkistä.

Sitten hoidin taas perusjuttuja, ruokin ja siivosin bokseja. Hain ruohoa kaneille ja puuhaketta pöllöille ja vein roskat.

Lammas tuli moikkaamaan kuin vein kompostia

Töitten jälkeen lenkille, vaikka sää ei edelleenkään loista. Suomessakin on lämpöisempi :D

29.04

Perjantai!

Lintuhommissa jälleen. Ruokintaa ja siivousta. Osa pöllöistä lähti, vain kolme jäi. Tästä koituikin aikamoinen siivousurakka :D
Lisäksi piti siivota papukaijat. Yksi papukaijoista on hirveän seurallinen, tosi kesy ja antaa rapsuttaa. Harmi että se lähtee uuteen kotiin ensi viikolla!

Ystävällinen ruusukaijanen

Illalla juhlistimme perjantaita tortilloilla. Täytteenä papuja, salsaa, maissia ja paprika-tomaatti-kurkku-salaattia. Nam! 


Herkkua :)

1 kommentti:

  1. Kaunis tuo ruusukaijanen.. Varmasti on näin, että villieläinten kuolemaan pitää tottua eikä jäädä sitä liikaa suremaan. Niinhän suurimmalle osalle käy luonnossakin, kuolema syystä jos toisesta jo varhain.

    VastaaPoista