lauantai 28. toukokuuta 2016

Viimeiset päivät Natuurhulpcentrumissa


24.05 


Tiistaina aloitin normaalisti lintujen kanssa alakerrasta. Huolehdin inkubaattorin ja tein perussiivouksia. Iltapäivällä pääsinkin työskentelemään tarhaeläinten kanssa! 

Keittiö tarhaeläinten puolella

Valmistelin erään toisen työssäoppijan kanssa iltapäiväruokinnat apinoille ja koateille. Teimme listan mukaisia annoksia, jokaiselle lajille oli määritetty grammalleen mitä hedelmää tai vihannesta kuinka paljon. Sitten sain jakaa ruoat kahden aikaan. 

Sen jälkeen siirsimme oravat ulkohäkkiin ja siivosimme sisähäkit. Tämän jälkeen oli aika ruokkia petolinnut, mäyrät, ketut ja näädät. Petolinnut, ketut ja näädät saivat vaihtelevan määrän tipuja, mutta mäyrä sai mielenkiintoisen miksin perunaa, omenaa ja kananmunaa.

Lopuksi vielä vietiin ankanpoikaset sisään illaksi ulkotarhasta. Siinä oli aika työ saada pikkuiset vipeltäjät kii, ne kun mahtuivat haavien verkkojen silmuistakin läpi :D

Oli todella mielenkiintoinen ja hauska päivä. Lemppareitani hoitaa olivat koatit, jotka ovat siis noin mäyrän kokoisia leikkisiä puolikarhuja. Viedessäni ruokaa niille ne kiipeilivät päälläni :D

25.05 

Taas tirppatouhuissa
Saana näätää ruokkimassa


Keskiviikkona olin taas takaisin alakerran linturutiineissa. Perussiivoamiset ja ruokinnat, joitten lisäksi autoin sitten lääkinnässä.


Mäyrävauvalle annettiin antibioottia

Illalla menin yksinäni pitkälle lenkille. Askel kulki ja oli kivat auringonlaskumaisemat, lehmät laitumilla ja ihan rauhallista. Melkein tuli haikea olo kun pitää lähteä. Alan kuitenkin jo pikkuhiljaa intoilemaan Suomeen paluusta!

26.05 


Torstai oli taas kivaa vaihtelua. Hoidettuamme Saanan kanssa alakerran aamusiivoukset pääsimme hoitamaan leijonia ja tiikereitä.


Vanha tiikeri
Tikrun pesää siivoamassa

Ensin siivottiin leijonan aitaus, jonka jälkeen raahattiin kauriin ruho leijonalle päivälliseksi. Sitten siivottiin tiikerin tarha, pestiin sen uima-allas ja raahattiin taas kauris puunhaaraan. Toiselle leijonalle sama juttu, mutta se sai päivälliseksi kauriin sijasta villisian. Suurin osa näitten kissapetojen ruuista on kuollut autokolareissa. Ne ruokitaan kaksi kertaa viikossa, yleensä kauriilla.


Blogin kirjoittaja unelmaduunissaan

Töitten jälkeen viimeiselle lenkille!!

Lenkkimaisemat kohdillaan


27.05


Hömelöt pulut <3
Hassut pöllöt olivat mun lemppareita

Viimeinen päivä alkoi rutiinilla. Lintujen ruokintaa, siivousta, lääkinnöissä auttamista. Huolehdin inkubaattorista, joka olikin taas täynnä. Iltapäivästä perussiivousta, roskien vientiä, kaikkea tavallista. Pari viimeistä tuntia menikin sitten arviointi- ja palautekeskustelussa, jossa sitten puitiin asioita jos toisiakin. Mukava oli kuulla, miten tyytyväisiä he olivat meidän suomityttöjen englantiin. Yleensä kun heidän työssäoppijansa ovat etelä-euroopasta, niin siellä ei englantia niin puhutakaan. Olimme kuulemma virkistävää vaihtelua :)

Illalla pakkailua ja fiilistelyä. Oli pakko hakea vielä viimeiset belgialaiset ranskikset ja kasvishampparit.

Belgialaista pikaruokaa tulee ikävä

Kirjoittelen sitten myöhemmin yhteenvetoa koko työssäoppimisjaksosta ja muista fiiliksistä kun olen takaisin Suomessa. Huomenna suunnataan kohti Amsterdamia, jossa pari päivää lomailua ennen kotiinpaluuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti