perjantai 13. toukokuuta 2016

Lintuja, käärmeitä ja ketunpoikanen

09.05 


Töihin yhdeksään, kuten aina. Taas alakerrassa lintujen kanssa. Lintuja oli tullut hirmupaljon lisää, pelkkiä variksenpoikasiakin oli noin 30.  Kiirettä siis piti ruokintojen kanssa :D Muita eläimiä joita oli tullut: kani, kilpikonna ja tuulihaukka.


Söpöin pupu <3


Iltapäivällä pääsin pesemään ketunpoikasta. Ketut pitää pestä loistarjunnan takia. Myös pesijöillä piti olla suojavarusteet, sillä loinen saattaa tarttua myös ihmisiin.


Blogin kirjoittaja kerrankin ammattilaisen näköisenä

Kettua pesemässä



Töitten jälkeen menin lenkille, sää oli ihana ja aurinkoinen.

10.05 

Koko päivä lintujen ruokintaa. Sen lisäksi tietysti siivousta. Pääsin myös ruokkimaan pienet päästäisen poikaset. Niille lämmitettiin maitoa ja annettiin pipetillä pisaroina astiaan, josta ne nuolivat sen sitten pois.


Kaunis käärme


Vielä viimeiseksi sain pestä käärmeitä. Ne olivat tulleet edellisenä iltana, ja nyt niistä pestiin mahdolliset loiset pois. Toisella käärmeellä oli joitakin ruhjeita, mutta ne parantuvat kuulemma nopeasti.

Illalla taas lenkille ja kokkailua.


Värityskirja on hyvä harrastus :)

11.05 

Keskiviikko kului lintujen parissa. Oli tullut taas lisää lintuja, mutta onneksi osa oli jo pystytty vapauttamaan luontoon.

Iltapäivällä menimme etsimään luonnosta eläviä ötököitä linnuille Saanan ja erään espanjalaisen työssäoppijan kanssa. Oli mukavaa olla pihalla pitkästä aikaa.
Linnuille yritetään opettaa metsästämään elävien hyönteisten avulla, mutta hirveän moni tirppa ei sitä tajunnut ainakaan vielä. Onhan se helpompi odottaa että minä lykkään ruokaa kitaan puolen tunnin välein :D
.
Illalla lenkkeilemään, ja kesken lenkin alkoi ukkostaa :D No ei se mitään, luonto tykkää.

Omenankukat kukkii

12.05 

Lintujen ruokintaa jälleen lähes koko ajan. Ne ovat niin pieniä ja huojuvat ruokaa huutaessaan, niin on vaikea osua niiden kitaan. Merisairaaksihan siinä tulee :D  Lisäksi linnut huutavat niin kovaan ääneen, että korvia särkee. Mutta on se palkitsevaa nähdä pikkutirppojen kasvavan ja voimistuvan.

Talitinttivauva ja blogin kirjoittaja

Uusia lintuja oli tullut, mm. kissan vahingoittama pulu ja pääskynen. Pääskystä piti pakkosyöttää, mikä oli jokseenkin hankalaa sillä niillä on vahva nokka joka ei ilman tahdonvoimaa aukea :D


Parvekenäkymiä

13.05 

Perjantai 13! Mitään hassua ei kuitenkaan sattunut :D 

Taas ruokintaa, ruokintaa ja ruokintaa. Osa pienistä talitinteistä on alkanut syömään itsenäisesti, mikä on tietysti hyvä. 

Iltapäivällä tuotiin 3 gerbiiliä. Niille pitäisi etsiä uusi koti. Kani, joka oli tullut maanantaina oli jo päässyt uuteen kotiin.

Töitten jälkeen siivousta ja tiskausta. Samassa huoneessa asunut belgialainen työssäoppija lähti, kun hänen harjoittelunsa loppui. 

2 kommenttia:

  1. Vapautetaanko talitintit ja varikset takaisin luontoon kun ovat kasvaneet? Ohikulkijat vai ketkä näitä luonnon eläimiä tuovat hoitolaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä joo vapautetaan :) Ja niitä tuovat kaikenlaiset luonnossaliikkujat ja mut ihmiset keitä niitä löytää. Lisäksi jotkut soittavat hoitolaan, ja sitten täältä lähdetään hakemaan niitä. Varsinkin jos on loukkaantunut peura tai mäyrä tai vastaava isompi eläin niin yleensä täältä lähtee ammattilaiset kiinniottopuuhiin!

      Poista