sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Uusia tuulia töissä

20.04

Oravanpoikanen

Siirryin nisäkäspuolelle. Ruokin oravat. Niillä on ruokinnat 9.00, 13.00 ja 17.00. Muun ajan siivosin kaniinien ja näätien bokseja.  Näädät olivat kipeitä, ja ripuloivat.


Näädänpoikanen

Oli kivaa hoitaa välillä oravia. Ne ovat niin sulosia ja ei tarvitse pelätä että ne yhtäkkiä kuolisivat.

Illalla käytiin kaupassa hakemassa iso kasa ruokaa, ja hampparit pikaruokapaikasta. Nam!

21.04

Tänäänkin nisäkkäitten kanssa. Ruokin oravia ja hoidin siivoustyöt. Perustöitten lisäksi ompelin ylijäämäkankaista näädille pusseja jossa ne voisivat nukkua. 

Kaikki näädät kuitenkin kuolivat :( Ne olivat jo eilisenä päivänä kipeitä.
Illalla mentiin pitkälle lenkille. Sitten katsoimme dokumentti The Cove, joka kertoo delfiinienmetsästyksestä. Todella vaikuttava dokumentti taas kerran.


Lenkkimaisemia


22.04

Perjantaina aloitin lintupuolella, siivoten ja neuvoen erästä toita harjoittelijaa lintujen ruokinnassa. Edellisenä päivänä oli tullut myös pikkuruinen hiirenpoikanen, jota ruokin pipetillä. Lounaan jälkeen siirryin yläkertaan nisäkkäiden pariin. Ruokin oravia, ja pääsin ruokkimaan myös kaninpoikasia. Niille annetaan samalla tavalla maitoa ruiskulla, kuin oravillekin, mutta ne stressaavat paljon enemmän ja saavat helpommin maitoa keuhkoihinsa, joten niiden kanssa on tärkeää olla rauhallinen.

Ilta meni mukavasti kotona :)

23.04

Maastricht

Aamulla lähtö 9 aikaan. Bussilla Genkiin, sieltä bussi Maastrichtiin. Maastrichtista otettiin juna  Roermundiin, jossa käveltiin ympäriinsä, ja löydettiin viikonlopun kohteeseen: Roermundin designer outlettiin! Tuli pikkaisen shoppailtua :D 
Roermundin jälkeen käveltiin ympäri Maastrichtia, ja käytiin myös ruokaostoksilla, kaikki oli niin paljon halvempaa Hollannin  puolella! Kotiin päästiin 9 maissa.

Roarmundi designer outlet

Maastricht

24.04

Koko päivä kotona Oplglabbeekissa. Aamulla tein kouluhommia muutaman tunnin. Päivällä mentiin Saanan kanssa pitkälle lenkille. Sitten kokkailin meille kikhernecurrya riisin kanssa, mikä oli huippuhyvää! Illalla vielä vähän kuntopiiriä :)

Simppeli kikhernecurry

3 isoa porkkanaa
500g kikherneitä
200g maissia
400ml kookosmaitoa

Pannulle ripaus oliiviöljyä, curryjauhetta ja lisää ohueksi suikaloidut porkkanat kuumalle pannulle. Paista n.5 minuuttia. Lisää kookosmaito. Mausta suolalla, paprikajauheella, mustapippurilla ja chilirouheella. Lisää vielä currya maun mukaan. Lopuksi lisää kikherneet ja maissi ja anna hetki hautua.

1 kommentti:

  1. Hei,

    Vai on Hollannin ja Belgian välillä noinkin suuri hintataso ero, mielenkiintoista kuulla. Ja täytyypä muuten kokeilla tuota reseptiäsi, on yksinkertainen mutta vaikuttaa hyvältä. Taitavat nuo luonnon eläinpoikaset olla melko konstikkaita hoidettavia ja ruokittavia. Monenlaisia eläimiä ja eläinlajeja olet saanut hoitaaksesi näissä kummassakin paikassa. Luulen että alat olla varsinainen pro alallasi! Onko yhtään koti-ikävä? Vaikka kävithän ihailemassa tätä suomalaista kevättä niiden juhlien yhteydessä...

    VastaaPoista