tiistai 19. huhtikuuta 2016

Arkea Opglabbeekissa


14.04

Lempparilintu: ruusukaijanen

Opettelin lisää linnuista. Pääsin vapauttamaan pari pikkulintua ja variksen. Ne viedään metsänreunaan ja vain avataan laatikon kansi niin ne lentävät takaisin luontoon.

Muuten samat rutiinit: puolen tunnin välein linnunpoikasille matoja. Siinä ei paljoa muita hommia kerkeä :D

Hoidokkeina olleita kesykaneja tultiin adoptoimaan. Ne saavat onneksi hyvän kodin. Villikanit tietysti palautetaan luontoon, mutta kesyt annetaan adoptioon.


Heipat kaneille!

Uusi homma oli myös kaneille ruohon kerääminen. Täällä kevät on niin pitkällä että ruoho on vehreää ja hyvä lisä kanien ruokavalioon. Täällä laiduntavat lehmät ja hevosetkin jo pelloilla :D


Kevät on jo pitkällä


15.04


Perjantaina jatkoin lintupuolella. Isot kyyhkyset siirrettiin jo pois IC:ltä, isohkoon tarhaan.

IC:lle oli saapunut kolme pöllönpoikasta. Niitä ruokitaan neljästi päivässä, ruokavalion sisältäessä hiiriä ja kananpoikia. Pöllöjä käsiteltäessä pitää muistaa varoa teräviä kynsiä, nokka ei niinkään haittaa.


Pöllöt


Uusi tulokas oli myös iso lepakko. Ensin ruokimme sitä pinsteillä, mutta pian se oppi syömään jauhomadot kulhosta. Sillä on reikä siivessä, mutta työpaikkaohjaaja sanoi sen parantuva parissa viikossa, jonka jälkeen lepakko voidaan vapauttaa.


Lepakko


16.04


Lauantai, mutta olin silti töissä :)

Päivä sujui mukavasti enimmäkseen lintupuolella. Perusrutiineja: ruokkimista ja siivoamista... Valmistelin häkkejä eri linnuille. Nyt on paljon pikkulintuja ja sorsia hoidossa.


Tikan ruokavalio: koiranruokaa, matoja ja siemensekoitusta

Iltapäivällä siivosin myös suokilpparien terraariota. Niitä on tosi monta! Hauskinta puuhassa on kun kilppareiden kilvet hangataan sienellä puhtaaksi levästä ennen terraarioon palauttamista.

Töistä päästyäni siivosin kämppää, tiskasin ja kokkailin. Illalla katsoin Saanan kanssa dokumentin Black Fish, joka kertoo miekkavalaiden ahdingosta delfinaarioissa. Aivan loistava dokumentti. Suosittelen!

17.04


Vapaapäivä! Aamulla tein koulujuttuja, sitten kävimme Saanan kanssa ruokaostoksilla pyörillä. Iltapäivästä mentiin myös lenkille, vaikka sää olikin huono: vettä ja väliin rakeita. Illalla laitettiin leffa taas pyörimään.

18.04


Koko päivä lintupuolella. Kyyhkysenpoikaset kuolivat kaikki aamulla :( Sitten oli perusrutiineja: ruokintaa puolen tunnin välein, siivousta ja lääkinnässä avustamista.

Iltapäiväksi meitä pyydettiin vielä vapaaehtoisiksi tekemään iltavuoroa. Mentiin sitten Saanan kanssa 19- 22, kun ei mitään plänejäkään ollut. Olin silloinkin lintupuolella huolehtimassa pikkuisistani. Lopuksi kurkattiin vasta saapunutta ketunpoikasta, mikä oli löydetty yksin harhailemasta.


Ketun pitopaikka

19.04


Tänään aamulla lintupuolella, jälleen puolen tunnin välein nälkäisille poikasille matoja. Poikaset ovat kasvaneet tosi hyvin, uskoisin kaikkien selviävän. Höyhenettömistä rääpäleistä on tullut melkein jo linnun näköisiä!


Työkaveri pääsi kylvettämään ketunpoikasta

Lisäksi hoidin lepakot ja pöllönpoikaset. Oli tullut yksi uusi pöllö, jota piti väkisin syöttää, eli avata nokka ja änkeä hiirenplanen sisään. Se on aika hankalaa koska pöllö laittaa vastaan ja yrittää kynsiä. Toinen pienistä lepakoista ei näyttänyt hyvältä, eikä suostunut syömään. Se oli tarkoitus vapauttaa pian, mutta se ei taida selvitäkään.

Lopuksi ruokin oravia, mikä on aina kivaa.
Illalla lenkille :)

Lenkkimaisemia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti