keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Ensimmäiset päivät Natuurhulpcentrumissa


03.04

Sunnuntaina oli mukava lämmin päivä. Nukuttiin pitkään ja toivuttiin matkaamisesta. Aamupalaa syödessämme Fredrik, Natuurhulpcentrumin työntekijä, tuli kysymään josko haluisimme tulla mukaan eläimen pelastusretkelle. Pöllö oli jumissa linnassa. Tottakai mentiin!


Pöllö ja mukana ollut vapaaehtoistyöntekijä

Linna olikin toisen maailmansodan maanalainen linnoitus. Pöllö oli ilmeisesti eksynyt jostain tuuletusputkesta, eikä osannut enää takaisin. Otettiin pöllö kii ja vietiin pihalle. Nopean terveystarkastuksen jälkeen minä sain päästää pöllön vapaaksi. Se piti vain heittää ylös jotta se saisi ilmaa siipiensä alle, ja nopeasti se lensi pois.

Takaisin ajettiin hollanin kautta :D Semmoinen sunnuntairetki!

04.04


Työympäristö

Ruiskuruokintaa harjoittelemassa

Eka päivä töissä! Marjo, meidän työpaikkaohjaajamme, perehdytti meitä töihin. Työskentelimme IC:llä, eli Intensive Caressa. Hän näytti miten siivota häkkejä ja ruokkia linnunpoikasia, mitkä ovat meidän perustyötehtäviä. Avustimme häntä myös lääkitsemisessä. Iltapäivällä Marjo ruokki kaninpoikasia ja me katsoimme. Pääsin myös itse ruokkimaan linnunpoikasia, mikä oli kivaa.


Pulunpoikasia joita ruokimme ruiskulla

Töitten jälkeen pyöräilimme kauppaan ostoksille. Sää oli ihan mainio. Hassua kuinka paljon lämpimämpi sää täällä on Suomeen verrattuna.

05.02 


Oravanpoikasen ruokintaa maidonkorvikkeella

Olimme taas IC:llä. Ruokittiin kyyhkysenpoikasia, siivottiin häkkejä ja autettiin lääkitsemisessä. Tänään osastolle tuli lepakko, jota piti myös ruokkia. Sitä ruokittiin jauhomadon sisälmyksillä.
Lounaan jälkeen ruokittiin oravanpoikasia, ja katsottiin kun Marjo ruokki kaninpoikasia.


Lepakkoa ruokitaan käsin jauhomadon sisälmyksillä. Hanskat rabies-riskin vuoksi


Töitten jälkeen pidettiin leffailtaa.


06.02

Tänään oli sateinen ja tuulinen sää. Aamulla tehtiin taas samat tehtävät, ruokittiin kyyhkyset ja lepakko ja siivottiin häkkejä. Sitten ruokittiin sirkkoja, siivottiin krokotiilin ja kahden suokilpparin terraariot. Se jälkeen vaihdettiin matelijoiden vedet ja annettiin niille ruokaa. 


Kuningasboa
Parta-agama


Tämän jälkeen päästiin ruokkimaan oravia ja näädänpoikasia. Viimeiseksi annettiin kyyhkysille ja lepakolle iltaruoat. 


Blogin kirjoittaja ruokkimassa näätää


2 kommenttia:

  1. Siellä näyttää olevan sekä luonnoneläimiä että eläintarha/lemmikkieläimiä. Kumpien hoitamisesta pidät enemmän vai onko siinä eroa? Kumpien hoitaminen on vaikeampaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä päässyt eläintarhaeläimiä hoitamaan :) Enimmäkseen näitten luonnoneläinten ja muutaman lemmikkieläimen parissa toistaiseksi. Haluaisin kyllä tarhapuolelle kovasti! Pitää kysyä työpaikkaohjaajalta joko pian olisi mahdollista siirtyä niihin.

      Omat vaikeudet luonnoneläinten hoitamisessa tietysti on käsittelyssä, kun ne eivät ole ollenkaan tottuneet ihmiseen. Tietenkään pienet villieläinpoikaset evät osaa ihmistä vierastaa, ja esim. oravavauvojen käsittely ja ruokinta on suht helppoa. Ne vain haluavat maitoa :D

      Poista