tiistai 15. maaliskuuta 2016

Paluu töihin & Lucky


02.03


Paluu töitten ääreen! Menin töihin kahdeksaan, mutta kukaan muu ei ollutkaan tullut kahdeksaan :D no jaa, sittenpä odotin tunnin jonkun saapumista. 
Sain myös kuulla että maanantaina longtail makakit olivat päässeet karkuun! Tai kolme niistä. Yksi oli mennyt ruoan perässä takaisin tarhaan, kaksi muuta oli pitänyt ampua nukutusnuolella. Yksinkertaisesti työntekijältä oli jäänyt ovi auki. Oikeastaan kaksi ovea, sillä tarhoissa on aina varmistussovet. Se onkin sääntö numero yksi: sulje aina kaikki ovet perässäsi!

 Tein normaalit työrutiinini, ja autoin Emilyä hoitamaan uutta käärmettä, Luckya.


Lucky, red tail boa


AWCP:lle oli tuotu sunnuntaina huonokuntoinen kuningasboa. Raukka oli säälittävän laiha, 160 grammaa! , ja sillä oli todella pahoja palovammoja vatsassaan. Se ei suostunut syömään, ja lojui aivan apaattisena. Kun ensikerran näin tämän ressukan, minulle tuli kyyneleet silmiin. Se oli aivan kuolemankielissä.


Palovammat


Aloimme hoitaa käärmettä parhaamme mukaan. Ensin tietysti se vietiin eläinlääkärille, joka oli hänkin aivan järkyttynyt. Eläinlääkärin mukaan oli melko epätodennäköistä selviäisikö käärme edes seuraavaan päivään. Hän antoi antibioottiruiskeen, rasvaa jota tulee sivellä kahdesti päivässä palovammoille ja ohjeet kylvettää käärmettä kerran päivässä.


Kylvyn jälkeen antibakteerinen hopeasuihke


Käärme ei suostunut syömään, joten ainoa vaihtoehto oli pakkosyöttää sitä. Toinen avaa käärmeen leuat sormin, ja toinen työntää hiirenpoikasen sen kurkkuun, josta käärme sen nielaisee kun ei pysty enää uloskaan sylkemään. Tämä on aivan hirvittävää, varmasti stressaavaa ja kivuliasta käärmeelle, mutta tilanne ei anna vaihtoehtoja. Jostain on käärmeen saatava energiaa. 

Käärme nimettiin Luckyksi, sillä oli onnekasta että se viime hetkellä tuotiin meile hyvään hoitoon. 

03.03

Hoidin isoja apinoita Simonin kanssa, ja hoidin linnut. Linnut käyttäytyvät aika aggressiivisesti sillä kevät on soitimen aikaa :) kaikki hyvin, kunhan yrittää vältellä lintujen lähelle menoa, ja pitää niitä silmällä. Yksi harmaapapukaija lensi kynnet ojolla päänahkaani. Vähän kirpaisi mutta ei tullut jälkeä.

Lucky-käärmeelle syötettiin kaksi pientä hiirenpoikasta. Sain auttaa ruokinnassa.

04.03

Hoidin taas oman kierrokseni. Sen lisäksi siivosin kissamakien hoitokäytävän, niitäkin on hyvä siivota välillä. Iltapäivällä pesin ikkunoita. Sää oli mitä mainioin, +20 :)

Töitten jälkeen kävin kävelemässä kaupungilla ja yhdessä kahvilassa iltapäiväteellä. Brittiläinen teekulttuuri on kyllä huippu!

05.03

Lauantaina olin kahdestaan Simonin kanssa töissä. Hoidin oman puoleni, Simon isot apinat ja linnut. Yritimme ruokkia Lucky-käärmettä isommalla hiirellä, mutta se ei suostunut nielaisemaan sitä. Minä kylvetin sen, ja rasvasin sen palovammat.

06.03

Sunnuntaina töissä olimme Jessin kanssa kahdestaan. Normirutiinien lisäksi virikkeellistimme eläimiä oliivipuun oksilla. Oliivi on huipputerveellistä, siinä on antibakteerisia ainesosia, ja monet eläimet tykkäävät mutustaa sen lehtiä. Tämän lisäksi sivosin nelivarvaskilpikonnien tarhan. Laitoin niillekin oliivipuuta :)

Lucky söi yhden pienen hiirenpoikasen.

Iltapäivästä kävin yhdellä rannalla kävelemässä, ja ottamassa aurinkoa. Kaunis ranta!


Välimeri!


07.03

Maanantaina ruokin "omien eläinteni" lisäksi isot apinat, sillä Simon oli mennyt viikoksi englantiin. Apinat evät halunneet syödä minun antamaani ruokaa :D

Siivosin kissamakien ulkotarhan, ja sisältä desinfiointiaineella. Desinfiointiaine piti tosin laimentaa melko laimeaksi. Tehokasta se on silti.

Kissamakit ottamassa aurinkoa


Lucky ei syönyt yhtään, vaikka yritimme ruokkia. Emme kuitenkaan halunneet väkipakolla tunkea ruokaa sen kurkusta, sillä se söi eilen.

08.03

Hoidin isot apinat Jonathanin kanssa. Eipä siinä paljon aikaa tuhlattu, longtailit oli siivottu kahdessa tunnissa! Sitten autoin Emilyä muitten eläinten kanssa, mm. siivosin lepakot ja saukot. Valmistin ruuat seuraavalle päivälle.

Lucky kuoli tänään. Se oli vaikuttanutkin hieman vaisulta päivän kylvyn jälkeen. Emily vei sen ruumiin tutkittavaksi eläinlääkäriin.

09.03

Lucky oli kuollut sen palovammoihin. Ressukka :( Teimme kuitenkin parhaamme, ja enempää ei voi.

Hoidin omat rutiinini. Nypin rikkaruohoja, valmistin ruuat, ja siivosin isoimman papukaijatarhan. 

Myöhästyin kotiin menevästä bussista, jä kävelin sitten kotiin. Aurinko tosin paistoi pilvettömältä taivaalta niin ei se mitään :)

10.03

Hoidin linnut tänään. Harmaapapukaijat häiritsivät taas työntekoa. Eivät ne oikeasti ole vaarallisia, mutta voivat saada kynsillään haavoja. Jos lintu oppii puremaan, se on vaarallinen. Nämä eivät onneksi pure. 

Töitten jälkeen kävin pitkällä lenkillä, ensin pitkin rantabulevardia ja sitten keskustan kautta kotiin.

11.03

Perjantai! Siivosimme Jonathanin kanssa isot apinat. Se on kyllä mukava homma, varsinkin kun voi samalla rupatella mukavia :) Sen jälkeen siivosin kissamakit ja lepakot. 

Kissamaki poseeraa

Lounaaksi tilasimme pitsat, Nam!

Yhdellä marsuista huomattiin ylikasvaneet hampaat. Huomenna se menee eläinlääkäriin! Terveystarkastuksia pitäisi tehdä marsuille ja kaneille säännöllisesti, ne ovat täällä kuitenkin tosi kesyjä, eikä esim. juuri hampaitten tarkistus ole homma eikä mikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti