perjantai 22. tammikuuta 2016

Perillä Espanjassa

 Málagaan!


Keskiviikkona täytyi herätä puoli viideltä, sillä lento lähti seitsemältä. Välilasku Kööpenhaminassa sujui hyvin, vaikken ole aiemmin vaihtanut konetta. Malagaan saavuin 15 yli 15. Laukkukin löytyi nopsasti hihnalta.

Kentältä minua tuli hakemaan vuokraemäntäni ystävänsä kanssa. Kirjoittamistaan viesteistä huolimatta emäntä ei puhu englantia paljoakaan. De nada, siispä oiva tilaisuus harjoittaa erittäin vajavaista espanjan kielen taitoani!

Malagan maisemia

Kiersimme Malagaa muutaman tunnin. Vuokraemäntäni ystävä haki minulle takapenkille seuraksi tyttärensä. Kova oli tyttö puhumaan, vaikka ymmärsin ehkä yhden kolmasosan. Koko ajan kuullunymmärtämiseni kuitenkin paranee :)


.
Blogin kirjoittaja Espanjan auringossa

La Lineassa

Asun tuossa toisessa kerrostalossa oikealta katsottuna. Toiseksi alin parveke on minun :)

Malagasta lähdimme kohti La Líneaa iltamyöhällä. Perille saavuimme puoli kymmenen maissa. Emäntä esitteli asunnon minulle, ja sitten vielä tarjoili perinteisen espanjalaisen illallisen. Quė rica, oli herkullista! Nukkumaan pitkän päivän jälkeen pääsin yhdeltätoista.

Asun tosiaankin Espanjan puolella Gibraltarilla työskennellessäni. La Linea de la Conception on pieni kaupunki aivan Gibraltarin rajalla. Löysin asuntoni air.bnb- sivuston avulla.

Torstaina heräsin myöhään, olin jokseenkin väsynyt keskiviikon matkustamisesta :D Kävin tutkailemassa lähialuetta. Löysinkin bussipysäkin ja lähikauppoja. Lidl on vain sadan metrin päässä, joten enköhän jaksa painavatkin kauppakassit raahata. Kahlailin hetken meressä, joka oli ihanan kirkasta, eikä edes jäätävän kylmää.

Naapurusto on oikein herttaista seutua

Sää täällä on oikein leppoisa, kuin Suomessa toukokuun lopulla. Olin pakannut mukaan paljon lämpimiä vaatteita, sillä onhan talvi. Tuskin kuitenkaan tulen täällä niitä tarvitsemaan! Ehkäpä toppaliivillä on enemmän käyttöä sitten belgiassa...

Torstai-iltana vuokraemäntäni vei minut La Linean keskustaa katselemaan. Kävimme ostoskeskuksessa, La Linean pienessä vanhassa kaupungissa ja ravintolassa syömässä periespanjalaisia tapaksia. Tapakset olivat oikein herkullisia! Aivan ehdoton lempparini olivat friteeratut munakoisovipaleet, joita dipattiin makeaan ja paksuun kastikkeeseen.
Juttelu vuokraemännän kanssa sujuu jo kohtalaisesti ihan espanjan kielellä!



Ostoskeskuksessa, jossa kävimme, oli pieni eläinkauppa. Pääasiassa siellä oli keskitytty akvaarioihin, mutta myynnissä oli myös kaneja ja jyrsijöitä, sekä koiria. Suomessahan ei koiria tai kissoja myydä eläinkaupoissa.

La Linean keskusta-aukio

Käväisy Gibraltarilla


Perjantaina päätin käydä Gibraltarilla. Hyppäsin lähibussipysäkiltä bussiin, joka vei minut lähes viidessä minuutissa Gibraltarin rajalle. Rajan ylitys oli nopeaa, virkailijat vilkaisivat kerran passia, ja se oli siinä. 
Gibraltariin päästäkseen piti kävellä lentokentän kiitoradan läpi. Aika jännittävää, vaikka en ainakaan päiväsaikaan ole huimaa liikennettä kentällä nähnyt. 


Kiitoradan ylitys, taustalla Gibraltarin kuuluisin nähtävyys, eli "The Rock"

Kävelin ympäri Gibraltaria, kävin katsastamassa missä sijaitsee työssäoppimispaikkani, ja sitten vähän shoppailin. Kovasti on ihmisiä niin pienessä kaupungissa, kaduilla on lähes ruuhkaa. Vaikka Gibraltar onkin brittiläinen ja virallinen kieli on englanti, useimmat puhuivat kaduilla espanjaa. Brittiläisyyden huomasi kadunnimistä, englanninkielisistä kylteistä, suloisista punaisista puhelinkopeista ja lasten koulupuvuista.


Gibraltarin keskusaukio

Kun ylitin rajaa Gibraltarilta Espanjaan päin, kukaan ei vilkassutkaan passiani. Kovin omituista, sillä Britannia ei kuulu Schengen- alueeseen. Hyvin on raja kuitenkin hoidettu, kätevästi pääsee muutamassa minuutissa maasta toiseen!
Gibraltarilta kävelin majapaikkaani, missä meni noin tunti. Asteita oli 21 ja aurinko paistoi, joten rantaboulevardia oli oikein mukava kävellä :) Illalla kävin vielä uimassa meressä, koska oli niin lämmin.


Huomenna aion käydä katsastamassa Gibraltarin nähtävyydet...

1 kommentti:

  1. Hienolta näyttää Malagassa ja Gibraltarilla. Kesäisiltä vaikuttavat kelit.

    VastaaPoista