maanantai 18. tammikuuta 2016

Blogini esittely ja lähtöfiilistelyä


Tervehdys kaikille blogini lukijoille!

Blogin kirjoittaja lumisessa Suomessa

Olen Noora, 19-vuotias eläintenhoitajaopiskelija Nurmijärveltä. Olen kouluni Hyria Oy:n kautta menossa työssäoppimaan ulkomaille, ja tämä blogi kuuluu siihen projektiin. Blogini toimii työssäoppimis- ja matkapäiväkirjanani.

Työssäoppimispaikkoja ulkomailla minulla on kaksi, ensimmäinen Gibraltarilla ja toinen Belgiassa Opglabbeekissa.

Gibraltarin työssäoppimispaikka on pieni eläintarha, Alameda Wildlife Conservation Park. Puiston päätarkoitus on eläinten ja luonnonsuojelun tärkeyden opettaminen. Belgiassa työssäopin Natuurhulpcentrum- nimisessä paikassa. Natuurhulpcentrum pelastaa ja kuntouttaa loukkaantuneita tai sairaita villieläimiä. Näistä enemmän sitten myöhemmin.

Gibraltarin työssäoppiminen kestää yhdeksän viikkoa, ja sen jälkeen suuntaan suoraan Belgiaan. Neljäs päivä huhtikuuta alkaa toinen harjoitteluni, ja se loppuu 27.5. Takaisin Suomeen palaan 31.5, varmasti monta kokemusta rikkaampana.

Olen halunnut ulkomaille työssäoppimaan siitä asti kuin hain Hyriaan eläintenhoitajaksi, eli jo kohta kolme vuotta. Nyt haaveeni oikeasti toteutuu! Kaksi suurinta intohimoa elämässäni ovat matkustelu ja eläimet, ja näin ne yhdistyvät mukavasti. Työviikon saan hoitaa upeita eksoottisia eläimiä, ja viikonloppusin voin kierrellä lähialueen nähtävyyksiä. 

Itsestäni voisin myös jonkin verran kertoa. Opiskelen siis kolmatta vuotta eläintenhoitajaksi Hyvinkäällä Hyriassa, ja nyt keväällä olisi tarkoitus valmistua. Ala on ollut minulle oikea valinta, olen kovasti tykännyt olla työssäoppimassa erilaisissa yrityksissä. On mukava päästä työskentelemään monenlaisten eläinten kanssa, ja tähän mennessä ovat eläimet hevosista gerbiileihin, lehmistä viljakäärmeisiin ja strutseista kanoihin tulleet tutuiksi. 

Teen samalla kaksoistutkintoa, ja ylioppilaaksi kirjoitan keväällä 2017. Halusin kaksoistutkinnon, sillä ajattelin sen helpottavan jatko-opiskelua, mikäli kiinnostuisin sellaisesta. On hyvä pitää kaikki ovet avoinna!

Blogin kirjoittaja hevostelemassa Sloveniassa kesällä 2015

Harrastuksiini kuuluu kaikenlainen urheilu, espanjan opiskelu ja matkustelu. En tiedä mitään parempaa kuin se fiilis lentokentällä, kun on lähdössä kohti tuntematonta :)



Matkakuumetta

Gibraltarin työssäoppiminen alkaa 25. tammikuuta, eli aivan pian. Lähden jo 20. päivä, että varmasti kerkeän selvittää työmatkat ja muut käytännön asiat. Ei anna hyvää kuvaa saapua myöhässä ensimmäisenä harjoittelupäivänä, vaikka syy olisikin eksyminen :)

Lähtö on ylihuomenna ja vähän on jo perhosia mahanpohjassa. Lento lähtee Helsinki- Vantaalta klo 07.00, vaihtoaikaa Kööpenhaminassa Malagan koneeseen on onneksi melkein neljä tuntia. Kööpenhaminasta Malagaan kestää kolme ja puoli tuntia, ja koneen pitäisi Espanjaan laskeutua varttia yli kolme. Malagasta matkustan sitten Gibraltarin rajalle espanjalaisen vuokraemäntäni kyydissä.

Vielä toistaiseksi Suomen maisemia

Vaikka myönnän että lumiset maisemat ovat hieno näkösiä, on silti ihana päästä tästä pakkasesta! Seuraavan päivityksen näpyttelenkin sitten paikan päältä...

1 kommentti:

  1. Todellakin,täällä pakkaset vain paukkuvat! Aamulla meillä oli -31. Toivottavasti matka meni hyvin ja olet saapunut perille. Harmi, että sairastuin juuri ennen lähtöä enkä ehtinyt hyvästellä kunnolla. Innolla odottelen päivityksi.

    VastaaPoista